top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Met zonwering ben jij de meester over het licht


Raamdecoratie van o.a. Luxaflex heeft niet enkel een esthetische functie, het biedt ook tal van functionele voordelen. Sta daar zeker ook bij stil tijdens je zoektocht naar een geschikte binnenzonwering. Raamdecoratie, zoals gordijnen, jaloezieën of lamellen, zorgt doorheen het jaar voor een optimale lichtinval en geeft je de nodige privacy. Maar het biedt ook bescherming tegen oververhitting in de zomer én dient als extra isolerende laag in de winter.


Types zonwering

Er zijn verschillende types binnenzonwering. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen:

Rolgordijnen: deze zijn verkrijgbaar in een lichtdoorlatende stof, volledig verduisterend of in screenstof, ideaal voor grote ramen. Al onze rolgordijnen zijn op maat verkrijgbaar.

Duo rolgordijn of twistgordijnen bestaan bij Luxaflex uit 2 lagen stof met horizontale transparante en niet-transparante banen. Door de stoflagen te verschuiven bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy. Het duo rolgordijn kent 3 verschillende standen: volledig opgetrokken (voor vrij doorzicht), halfopen (voor gefilterde lichtinval) en gesloten (voor maximale lichtwering en privacy). Omdat je de stoflagen op elke gewenste stand kunt schuiven, kan je oneindig variëren met het licht. Doordat onze duo rolgordijnen op maat zijn, kan je steeds rekenen op een passend eindresultaat.

Plisségordijnen zijn tevens verkrijgbaar in een lichtdoorlatende stof of volledig verduisterend, steeds op maat. Deze zijn uitermate geschikt voor ramen met een bijzondere vorm, zoals schuine ramen, driehoeksramen, ronde ramen of trapeziumramen. Plisségordijnen zijn ook erg nuttig voor veranda’s omdat ze door de metallic-laag de warmte in de zomer en de koude in de winter tegenhouden. Bij veel zon worden de plissés gesloten (om de warmte tegen te houden) maar behouden ze wel het zicht naar buiten.

Vouwgordijnen bieden een grote keuze aan stoffen in verschillende kleuren. Zowel transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. De stoffen van de vouwgordijnen zijn tevens geschikt voor gordijnen, wat verschillende combinaties in je interieur mogelijk maakt.

Verticale jaloezieën of lamellen: Deze zijn bij Luxaflex in aluminium, stof of pvc afwerking. Ze zijn geschikt voor heel wat raamvormen.

Lamellen of horizontale jaloezieën: Lamellen zijn verkrijgbaar in aluminium, hout of kunststof. Alle types binnenzonwering worden op maat gemaakt waarbij je telkens verschillende afwerkingsmogelijkheden hebt.

Door het ruime keuzeaanbod is het advies van een specialist uitermate handig om het meest geschikte type zonwering te bepalen dat voldoet aan jouw wensen. Kom hiervoor zeker in onze winkel langs. Wij helpen u met plezier verder!

Voordelen van kwalitatieve zonwering

Uitstraling interieur

Vouwgordijnen zijn bijvoorbeeld perfect geschikt als je een zachte textieluitstraling wil. Ben je op eerder op zoek naar een raambekleding die er strak uitziet, kies dan voor horizontale of verticale jaloezieën in aluminium of kunststof.

Lichtinval en privacy

Zonwering is geschikt voor het volledig tegengegaan van lichtinval en optimale privacy. Het verschil tussen de types is de mate waarin je kunt variëren. De verschillende systemen kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden met een verduisterende stof of voering, ideaal om toe te passen in slaapkamers. Zo biedt een volledig neergelaten verduisterend rolgordijn vrijwel geen doorzicht en lichtinval, terwijl je met gekantelde houten jaloezieën subtiel evenwicht behaalt tussen privacy en licht. Verticale jaloezieën in stof genereren nog zonlicht maar bieden volledige privacy. Verticale jaloezieën in pvc werken dan weer verduisterend.

Warmtewering

Zonwering biedt in de zomer ook bescherming tegen oververhitting en beschermt jouw meubels tegen het felle zonlicht. Ook in de winter draagt zonwering bij tot een optimaal binnenklimaat en zelfs tot een lager energieverbruik. Bepalende factor daarbij is de extra isolerende laag voor de ramen. Zo blijft de warmte beter binnen en kan de verwarming enkele graden lager staan. Onze Duette Shades zijn, omwille van hun structuur, hiervoor uitermate geschikt

Elektrisch bedienbaar: voor extra gemak, veiligheid en wooncomfort

Als je kiest voor elektrische bediening, kun je voortaan met één druk op de knop meerdere producten tegelijk bedienen. Ideaal voor een serre of erker. Bovendien zijn raamdecoraties op moeilijk bereikbare plekken, bijvoorbeeld hooggelegen ramen of plafondramen, zo op afstand te bedienen.

Meer weten?

Contacteer ons via onze website of kom gerust eens langs in onze showroom te Overpelt (Limburg).


153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page