top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Artex: winkelstyling uit Milaan

Winkelstyling inspiratie uit Milaan

Twee weken geleden was het Design Week in Milaan. Tijdens deze week presenteren grote interieurmerken en ontwerpers hun nieuwe werk en collecties. Op de ‘Salone del mobile’ beurs maar ook verspreid door de stad. De stylistes van Artex waren voor Deckers Interieur ook aanwezig en uiteraard delen we graag met jullie wat ons is opgevallen. We zullen in deze nieuwsbrief een aantal trends en inspirerende presentaties toelichten.


Vormen - Rond

Ronde vormen zagen we dit jaar veel voorbij komen. In elke uiting werd deze vorm toegepast zoals in verlichting, accessoires en textiel. Zelfs een ronde keuken behoort tot de mogelijkheden.


Vormen - Geometrisch

Veel grote bedrijven zoals COS en Tarkett hebben, in samenwerking met ontwerp studio’s, vernieuwende presentaties laten zien. Hierin werden veel geometrische vormen verwerkt. 


Presentatie - Outdoor indoor

Een trend die we al een paar jaar kennen maar toch elke keer kan verrassen. Haal groen en natuur naar binnen. Zoals deze mooie tuin geplaatst in een industrieel interieur. Presentatie - Textiel

Hieronder een aantal presentaties waarbij op een vernieuwende manier stoffen worden gepresenteerd. Wij vonden de stand van Normann Copenhagen heel inspirerend (foto rechts onder) Door showbanen in gebogen vormen op te hangen onstaan er prachtige sfeerhoekjes wat automatisch een goede routing creëert.
Presentatie - VerlichtingColour - Cobalt Blue

Het is bijna niet te missen. De kleur cobalt blauw. Toegepast in strakke Scandinavische Interieurs maar ook in combinatie met neon kleuren! Colour - Ultra colour

Felle contrasterende kleuren en dessins vielen erg op dit jaar. De fun spatte ervan af! Vitra (foto 2) had een gehele stand in felle kleuren op de beurs gepresenteerd. Het gaat weer goed met de economie en dat zie je ook weer terug in het interieur.


Colour - Terra Roze

Een kleur die je dit jaar veel gaat zien is de trendkleur terra roze. Roze gecombineerd met een roestige bruine kleur. Een heel mooi vernieuwend kleurenpalet. Studio Pepe wist dit op een perfecte manier te presenteren. (foto linksonder) 


Presentatie inspiratie

De verlichtingsexpert Flos pakt elk jaar weer groots uit in Milaan. Dit jaar hadden ze wederom een prachtige presentatie. Hieronder foto’s van een eiken paneel met een LED scherm erin waarop ze hun foto’s en video’s afspeelden van de nieuwste collecties. 


Presentatie inspiratie

Express to impress! Waarom alleen het raam bestickeren als je ook de muur kunt gebruiken? Opvallen doet het zeker! :) 

Waarom vloerbedekking alleen op de vloer gebruiken? Hierbij een expositie waarbij het tapijt doorloopt over de muren.


Laat je inspireren

Ben je overweldigd door deze prachtige presentaties en wil je graag weten hoe je dit bij jou thuis kan implementeren? Kom dan gerust langs in de showroom van Deckers Interieur te Pelt. Onze interieurstilisten staan je graag te woord.

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page