top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Oosterse sfeer in huis


Breng een mystiek tintje in huis met een oosterse sfeer dank zij Deckers Interieur. Of je nu helemaal voor een Oriëntaals interieur gaat met oosterse details, kleuren, kleden en meubels of juist een verrassende twist aanbrengt door jouw urban interieur te combineren met een Perzisch tapijt. Het kan heel goed en combineert met tal van interieurs.


Voor vrijwel elk interieur

Een typisch kenmerk van een oosters interieur is de rijke decoratie; in lampen, meubels, vloerkleden en zelfs op tegeltjes voor aan de wand. Dat kan in de bekende warme tinten zoals dieprood, oranje, okergeel en goud maar ook in puur hout, rustig wit of blauw. En juist door dit enorme aanbod is het heel goed te combineren met vrijwel elk type interieur.

Oosterse details in een industrieel of modern interieur

Wie bij een oosterse sfeer in huis meteen aan een souk denkt, heeft het mis. De keuze voor oosterse details zoals een Marokkaanse lamp of Arabisch kussentje geeft een interieur meer sfeer zonder dat het overdadig wordt. Zo kan een oosters karpet juist heel goed in een industrieel interieur omdat die warme kleuren en stoffen mooi combineren met het harde van het metaal en beton. Maar ook in een moderne inrichting met veel wit en zwart kan een Perzisch tapijt een heel verrassend detail zijn.

Bij donkere, houten vloeren

Heb je al een warme sfeer in huis door een donkere, houten vloer, dan vormen de gedecoreerde, metalen oosterse lampen een mooi bijpassend accent. En wat denk je van een heel groot vierkant kussen op de vloer in warme tinten en met veel motieven?

Modern Marokkaans interieur

Een heel andere interieurstijl die we steeds vaker zien is het modern Marokkaans; hier overheerst wit, grijs en zilver-metaal. Lichte tinten gecombineerd met hout en zachte, effen vloerkleden of mooie zwart-wit gedecoreerde vazen als accessoire of tegels voor op de vloer of tegen de wand.


Benieuwd wat in jouw interieur past?

Zoek jij voor jouw interieur een verrassend detail? Overweeg dan de oosterse sfeer in huis. Of je dat nu wilt combineren met strak en modern of rustiek en warm, deze rijke Oriëntaalse invloeden hebben heel veel mogelijkheden. Benieuwd wat het beste past in jouw huis? Bespreek dat dan tijdens een vrijblijvend interieuradvies van de specialisten van Deckers Interieur.

306 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page