top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Oversized gordijnen, een zekere nonchalance

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Oversized gordijnen, heb je dat al eens overwogen? Zo’n rijke, volumineuze uitstraling van mooie gordijnen die nonchalant op de grond rusten? Deze ruimbemeten gordijnen doen het vooral goed met natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen en ze geven het interieur een rijke en eigenzinnige uitstraling. Toch zijn er bij oversized gordijnen wel een paar puntjes van aandacht waar je even op moet letten. Deckers Interieur helpt je hier graag mee verder.


Niet te kort, niet net te lang

Niets is zo vervelend als gordijnen die net niet de juiste maat hebben. Te kort waardoor ze zichtbaar boven de grond of vensterbank zweven of net te lang waardoor ze (met een knik in de stof) staan op de grond. Dit voorkom je overigens door ze goed in te laten meten door een vakman. Maar ga je voor oversized gordijnen, dan wil je natuurlijk niet de indruk wekken dat ze eigenlijk net te lang zijn. Oversized gordijnen horen zeker zo’n 5 centimeter langer te zijn dan de normale maat van kamerhoge gordijnen. Wees dus niet te karig en laat ze royaal zijn op de grond rusten zodat er geen twijfel mogelijk is.

Oversized gordijnen van linnen of katoen

Zowel linnen gordijnen als katoenen gordijnen passen van zichzelf al in een interieur met natuurlijke materialen zoals houten vloeren of balken aan het plafond. En juist ook in deze interieurs komen de oversized gordijnen goed tot hun recht; dat kan zowel in een romantisch ingerichte kamer zijn als in een minimalistische interieurstijl of bij een urban sfeer. De uitstraling van deze extra lange gordijnen in een natuurlijke stof geeft elke kamer een luxe sfeer en versterkt het ruimtelijke effect.


Combineer met gladde vloer

De juiste vloer is echter wel van belang bij oversized gordijnen; zoals gezegd is een houten vloer ideaal qua uitstraling maar het is ook heel handig. Gordijnen die over de grond slepen zijn logischerwijs niet praktisch bij een tapijt omdat stof dan over stof schuurt. Op een harde vloer zoals hout of beton kunnen oversized gordijnen heel goed open- en dichtgeschoven worden en kan de vloer gemakkelijker schoon gehouden worden waardoor de gordijnen zelf ook minder snel aan de onderkant vies zullen worden.

De interieurspecialist, ook voor oversized gordijnen

Het is duidelijk; oversized gordijnen zijn bijzonder mooi als ze nonchalant op de grond hangen, maar ze moeten wel goed combineren met de rest van het interieur én goed op maat gemaakt worden. Laat daarom een vakman de ruimte inmeten en vraag om advies aan een interieurspecialist van Deckers Interieur.


274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page