• Deckers

De juiste voering voor het juiste gordijn

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Sta je voor de keus of je de gordijnen wel of niet moet voeren? Dan helpt Deckers Interieur je graag op weg. Het voeren van gordijnen heeft namelijk veel voordelen maar is niet altijd nodig of mogelijk. Wij zetten hier de opties van voering voor je op een rij…

Verduisteringsstof voor echt donkere slaapkamers

Zolang je voor dichte gordijnen kiest, dus geen transparante of semi-transparante gordijnen, kun je ze voeren. Dat kan nodig zijn als de stof van zichzelf niet verduisterend genoeg is om al het licht tegen te houden. En zeker bij slaapkamers of kinderkamers wil je natuurlijk raamdecoratie die de ruimte echt donker kan maken, al is het midden op de dag! Met verduisteringsstof is dat geen enkel probleem.

Voering tegen verkleuring

Maakt het je eigenlijk niet uit of de ruimte helemaal verduisterd kan worden, dan nog kan een voering van de gordijnen nodig zijn omdat je daarmee verkleuring van de stof tegengaat. Handig bijvoorbeeld als je felgekleurde gordijnen aan de zonzijde van jouw huis hebt hangen. Of gordijnen met een drukke print in verschillende kleuren. Ook als je stoere linnen of katoenen gordijnen hebt, is het verstandig om ze te laten voeren. Linnen en katoen zijn namelijk natuurlijke stoffen die onder invloed van zonlicht sneller kunnen verkleuren.

Warmtewerend en geluiddempend

Een ander voordeel van gordijnvoering is het effect ervan op de akoestiek in de ruimte en de hoeveelheid warmte die het binnenlaat. Een goede voering dempt het geluid, wat heel prettig is als je bijvoorbeeld een industrieel interieur hebt met veel harde materialen zoals beton, hout en staal. De gevoerde gordijnen voorkomen dan dat de ruimte een klankkast wordt. Ook houden gevoerde gordijnen warmte tegen, wat een prettige bijkomstigheid is als de ramen op het zuiden liggen.

Gevoerde gordijnen = Rijke uitstraling

Een ander voordeel van het voeren van gordijnen is de uitstraling die daarmee de gordijnen en dus het interieur krijgt. De voeringstof maakt de gordijnen namelijk voller en zorgt voor een rijkere uitstraling. Zeker als je de gordijnen ook nog met zo’n luxueuze Wave-plooi laat uitvoeren, weet je zeker dat de gordijnen in mooie, diepe golven vallen.

Andere, verduisterende raamdecoratie

Gevoerde gordijnen worden vrijwel altijd gecombineerd met andere raamdecoratie. Heb je al raamdecoratie die verduisterend is, zoals rol-, paneel- of plisségordijnen, dan is het natuurlijk niet nodig om ook nog de gordijnen te laten voeren. Je kunt dan beter een in-between gordijn kiezen die de sfeer in de ruimte verhoogt of de stijl van het interieur nog eens benadrukt.