top of page
  • Foto van schrijverDeckers

De juiste voering voor het juiste gordijn

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Sta je voor de keus of je de gordijnen wel of niet moet voeren? Dan helpt Deckers Interieur je graag op weg. Het voeren van gordijnen heeft namelijk veel voordelen maar is niet altijd nodig of mogelijk. Wij zetten hier de opties van voering voor je op een rij…

Verduisteringsstof voor echt donkere slaapkamers

Zolang je voor dichte gordijnen kiest, dus geen transparante of semi-transparante gordijnen, kun je ze voeren. Dat kan nodig zijn als de stof van zichzelf niet verduisterend genoeg is om al het licht tegen te houden. En zeker bij slaapkamers of kinderkamers wil je natuurlijk raamdecoratie die de ruimte echt donker kan maken, al is het midden op de dag! Met verduisteringsstof is dat geen enkel probleem.

Voering tegen verkleuring

Maakt het je eigenlijk niet uit of de ruimte helemaal verduisterd kan worden, dan nog kan een voering van de gordijnen nodig zijn omdat je daarmee verkleuring van de stof tegengaat. Handig bijvoorbeeld als je felgekleurde gordijnen aan de zonzijde van jouw huis hebt hangen. Of gordijnen met een drukke print in verschillende kleuren. Ook als je stoere linnen of katoenen gordijnen hebt, is het verstandig om ze te laten voeren. Linnen en katoen zijn namelijk natuurlijke stoffen die onder invloed van zonlicht sneller kunnen verkleuren.

Warmtewerend en geluiddempend

Een ander voordeel van gordijnvoering is het effect ervan op de akoestiek in de ruimte en de hoeveelheid warmte die het binnenlaat. Een goede voering dempt het geluid, wat heel prettig is als je bijvoorbeeld een industrieel interieur hebt met veel harde materialen zoals beton, hout en staal. De gevoerde gordijnen voorkomen dan dat de ruimte een klankkast wordt. Ook houden gevoerde gordijnen warmte tegen, wat een prettige bijkomstigheid is als de ramen op het zuiden liggen.

Gevoerde gordijnen = Rijke uitstraling

Een ander voordeel van het voeren van gordijnen is de uitstraling die daarmee de gordijnen en dus het interieur krijgt. De voeringstof maakt de gordijnen namelijk voller en zorgt voor een rijkere uitstraling. Zeker als je de gordijnen ook nog met zo’n luxueuze Wave-plooi laat uitvoeren, weet je zeker dat de gordijnen in mooie, diepe golven vallen.

Andere, verduisterende raamdecoratie

Gevoerde gordijnen worden vrijwel altijd gecombineerd met andere raamdecoratie. Heb je al raamdecoratie die verduisterend is, zoals rol-, paneel- of plisségordijnen, dan is het natuurlijk niet nodig om ook nog de gordijnen te laten voeren. Je kunt dan beter een in-between gordijn kiezen die de sfeer in de ruimte verhoogt of de stijl van het interieur nog eens benadrukt.

Soorten voering

Besluit je om gordijnen te voeren, weet dan dat je de keuze hebt uit verschillende soorten voering, elk met andere eigenschappen:

Plain ecru: voeringstof om gordijnen te beschermen tegen zonlicht, is geluiddempend en isolerend. Molton: deze voering is geluiddempend, extra isolerend en geeft gordijnen een volle uitstraling en zorgt voor verduistering. Dimout: gordijnvoering die isoleert, grotendeels verduistert maar wel soepel valt. Ideaal dus als je ervoor kiest om gordijnen te laten voeren vanwege de uitstraling, een betere akoestiek of om ze tegen zonlicht te beschermen. Blackout: een voering die zorgt voor volledige verduistering. Dé voering dus voor gordijnen in slaapkamers en kinderkamers! Bovendien is deze voering brandvertragend en heeft ook dezelfde eigenschappen als de Dimout-voering.

Gordijnen voeren? Kies voor een vakman!

Een goede voering bepaalt de uitstraling die de gordijnen aan jouw interieur geven. Laat je daarom altijd goed adviseren en zorg dat de gordijnen gevoerd worden door een vakman. De interieurspecialisten van Deckers Interieur kunnen je precies vertellen wat mogelijk is voor de gordijnen van jouw keuze en kunnen de voering laten aanbrengen in hun eigen confectieatelier.

661 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page