top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Aanbouwen? Denk aan de raamdecoratie


Komt er een aanbouw? Vergeet dan niet om op tijd aan de raamdecoratie te denken! Want de keuze van de aanbouw, of uitbouw, en de ramen en deuren die daarin geplaatst worden, zijn bepalend in de mogelijkheden van raamdecoratie. Denk dus al bij het ontwerp van de architect of aannemer wat voor interieurstijl jij wenst en hoe je die na de verbouwing kunt doorvoeren. Dan voorkom je veel gedoe achteraf. Bij Deckers Interieur helpen we je hier graag mee verder.

Welke woonstijl wil je in de aanbouw?

Niets is zo vervelend als er na een periode van verbouwen achter komen dat het misschien toch beter net even anders had gekund. Want als die aanbouw er eenmaal is, ga je niet zo snel meer een raam nog even openbreken. Omdat je achteraf gezien liever een schuifraam had gehad, of juist niet. Vandaar dat het goed is om ook over de details na te denken, zoals de woonstijl en de raamdecoratie die daarbij past.

Vouwgordijnen of liever paneelgordijen?

Wil je graag vouwgordijnen, dan is het niet zo handig om een schuifraam te nemen. Is juist die schuifraam een grote wens, dan kun je je oriënteren bij de lamellen, gordijnen of paneelgordijnen. Binnen elke soort raamdecoratie is er volop keuze in kleuren en dessins, dus dat zal geen punt zijn. Maar een paneelgordijn heeft wel een heel andere uitstraling dan een vouwgordijn en daarom is dat wel iets wat je vooraf moet overdenken.

Ruimte naast de openslaande deuren

Zijn in het ontwerp voor de aanbouw openslaande deuren getekend? Kijk dan ook naar de ruimte naast die deuren. Stel dat je graag dikke, gevoerde gordijnen ophangt, dan heb je daarvoor ruimte nodig. Die gordijnen kun je dan helemaal opzij schuiven maar dan heb je aan weerszijden van de deuren wel plek nodig voor zo’n pak gordijnen. Zolang de aanbouw alleen nog op tekening bestaat, is die ruimte makkelijker te realiseren dan als de verbouwing eenmaal afgerond is.


Isolerende gordijnen bij een glazen aanbouw

Is de aanbouw grotendeels van glas, kies dan voor raamdecoratie die zowel het licht filtert als ’s avonds de inkijk beperkt. En door voor isolerende raamdecoratie te kiezen voorkom je dat ’s winters de warmte door de ramen verdwijnt, ook bij HR++-glas heeft goede raamdecoratie nog een extra energiebesparend effect. En zijn twee zijdes van de aanbouw van glas, dan is het mooi om de gordijnen door te laten lopen. Is dat het geval, laat je dan informeren over gordijnrails met een bocht. Daarmee kun je de gordijnen mooi laten doorlopen langs de twee raampartijen.

Kom eens langs met de bouwtekening voor persoonlijk interieuradvies

Overigens geldt dat natuurlijk ook voor de gordijnen en andere raamdecoratie; het is altijd maatwerk en er is heel veel mogelijk. Ben je dus bezig met de voorbereidingen van een aanbouw of uitbouw? Kom dan met de bouwtekeningen eens langs bij een van onze interieurstylisten. Zodat je al vroeg weet wat straks met de raamdecoratie mogelijk is.

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page