top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Voor- en nadelen van een vinylvloerVinylvloer met sofa van Deckers Interieur

De tijd dat vinylvloeren moesten onderdoen voor andere vloertypes ligt ver achter ons door de uitvinding van Novilon. Deze vloer ziet er niet alleen goed uit, maar voelt en klinkt ook goed. En dat meer dan tien jaar lang. We zetten de troeven even voor je op ’n rij!​

Vinylvloeren van de vorige generatie hielden het niet altijd tien jaar uit. Een ‘ouderwetse’ vinylvloer was gemaakt uit één of meerdere lagen kunststof. Afhankelijk van de gelaagdheid en de dikte kon zo’n vloer weinig of iets meer voetstappen, vuil en water verdragen. Sommige vloeren wekten zelfs statische elektriciteit op. Al deze ongemakken zijn gelukkig verleden tijd door de uitvinding van Novilon: deze vinylvloeren zijn gemakkelijk te installeren, comfortabel, duurzaam en - last but not least - ontzettend mooi, dankzij de haast oneindige keuze uit prachtige dessins en kleuren bij Deckers Interieur.

Makkelijk te leggen

Elke handige Harry of Henrietta kan Novilon leggen. Meer nog: je kan vinylvloeren tot 40 m2 los leggen, zonder verlijming. Door de breedte van de rollen (tot 4 meter breed) kan je dit vloertype ook vaak naadloos leggen. Het advies van Tintto? Als je Novilon door een vakman laat leggen, zoals Deckers Interieur, krijg je altijd het beste resultaat. Net zoals het geval is bij andere interieurklussen, toch? Zo ben je immers zeker van een feilloze afwerking.

Voelt comfortabel aan

Het comfort van Novilon ervaar je onmiddellijk na het installeren. De geluiddempende werking maakt het interieur stiller en vermindert contactgeluiden aanzienlijk. Ook wordt het comfort van Novilon bepaald door de warmte-isolatie. De vloer voelt nooit koud aan en is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Verder is Novilon 100% antistatisch, zodat je geen last hebt van elektrische schokken op de dagen dat het vriest.

Jarenlang plezier

Van een vloer wil je jarenlang plezier hebben, niet? Daarom heeft de huidige generatie Novilon een aantal leuke extra’s:

  • Diamond Seal: een sterke coating die je vloer beschermt tegen krassen en slijtage. De coating zorgt bovendien voor een natuurlijke zijdeglans, waardoor dessins en structuren mooi tot hun recht komen.

  • Aquagrip zorgt er dan weer voor dat het risico van uitglijden op natte vloeren tot een minimum wordt beperkt.

  • Solid Core zorgt ervoor dat indrukken van stoelpoten en kasten snel verdwijnen.


Ons eindoordeel?

Met Novilon kies je voor een vloer die anders is dan alle andere vinylvloeren. Het ziet er geweldig uit en alles & iedereen is welkom: van vuile schoenen tot poezelige kattenpootjes. Novilon is immers makkelijk proper te maken ... en te houden. Laat je inspireren door de verschillende collecties, stijlen en kleuren van Novilon vloeren met een natuurlijke, matte uitstraling.

Meer weten?

Ontdek onze pagina omtrent vloerbekleding of kom langs in onze showroom. Voor vragen kan u ons ook steeds contacteren!

538 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page