• Deckers

Grote dessins zijn in!

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Groot, groter, grootst! Durf jij het aan? Gordijnen met grote dessins? Een uitbundige print of extravagante kleuren op de gordijnen vormen een echt statement in elk interieur. Stem je het af op de tinten in de kamer dan vormen de kleuren en grote prints samen een aantrekkelijk geheel. Wil jij dat ook in jouw huis maar weet je niet hoe? Lees dan snel verder. De interieurstilisten van Deckers Interieur hebben een aantal tips verzameld hoe je gordijnen met grote dessins mooi kunt toepassen in verschillende interieurs.

Kleuren combineren

Allereerst; let op de kleuren! Een gordijn met een druk patroon in verschillende kleuren kan heel goed combineren met een wand in een bijpassende effen tint. Doe je echter op de wand ook een behang met meerdere kleuren, dan wordt de kamer schreeuwerig druk én lijkt het al snel propperig vol.

Rustige ruimte mét grote print

Wil je een rustige ruimte mét een groot dessin? Dat kan heel goed. Zorg er dan voor dat de ruimte zelf rustig blijft en kies voor accessoires in een bijpassende kleur. Voer bijvoorbeeld de slaapkamer uit in heel koele of neutrale tinten zoals wit en blauw of grijs met groen en stem het gordijn eropaf met grote blauwe of groene prints. Een paar mooie blauwe vazen of een groene lamp en sprei doen het dan heel goed en zorgen voor de gewenste serene sfeer.

Grote dessins in zwart-wit

Grote prints in zwart en wit geven een heel mooi grafisch effect en combineren prima met een felle tint. Deze zwart-witte prints zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor paneelgordijnen die als roomdivider worden gebruikt. Of op gordijnen voor de echt grote ramen. Doordat de tinten rustig zijn, doen ze het goed op zo’n groot oppervlak en creëren ze een trendy effect zonder dat het te druk wordt.

Vrolijke sfeer met grote bloemen of vogels op gordijnen

Echt van nu zijn ook de grote bloemen of vogels op gordijnen. In de meest prachtige kleuren komen ze voor op allerlei soorten raamdecoratie. Met deze prints krijg je in elke kamer al snel een vrolijke sfeer. En laat je een van die mooie, heldere kleuren subtiel terugkomen in een biesje op een kussen of juist in een effen stof voor de stoelen of een zitzak, dan ontstaat er een mooie samenhang in de ruimte waardoor je er graag zult zitten.

Botanische prints

Gaat jouw voorkeur uit naar een botanische print,