top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Pastelkleurige tinten voor het raam


Pastelkleuren zoetsappig? Dat hoeft echt niet! Met pastelkleuren voor het raam maak je een statement in de ruimte en bepaal je de sfeer via de zachte lichtinval. En het leuke van die prachtige pastels is dat ze goed te combineren zijn met vrijwel elke woonstijl!


Strak, landelijk, romantisch of retro

Natuurlijk denken we direct aan romantische of Scandinavische interieurs als het om pastels gaat. Maar ook in een strakke inrichting, bij een landelijke woonstijl of juist een retro interieur doen pastels het goed. Het gaat maar net om de combinaties die je kiest en het soort raamdecoratie dat je ophangt.

Niet altijd zoete kleurtjes

Pastels zijn per definitie lichte tinten. En die maken een ruimte altijd optisch groter. Maar door die zachte kleuren wordt de ruimte ook frisser, vrolijker en krijgt het meer sfeer. Toch gaat het niet altijd om zoete kleurtjes. Want naast roze en lichtblauw zijn ook lichtgrijs, lila en ecru echte pastels. Er is dus genoeg om te combineren met jouw favoriete woonstijl!


Pastels in een retro of vintage interieur

Heb jij bijvoorbeeld een retro of vintage interieur? Dan is de combinatie met pastels bijzonder stijlvol. De kleuren hoeven daarin namelijk niet altijd hard te zijn. Wil jij wel vintage of retro maar dan niet te druk? Dan is een pasteltint een mooie keuze die goed matcht met het stoere van de retro-meubels of die robuuste vintage-look. Hang bijvoorbeeld gordijnen en in-betweens voor de ramen in bijpassende pasteltinten voor een stijlvolle touch.

Urban, industrieel of modern met pastelkleuren

Is jouw interieur juist wat strakker met een urban, industriële of moderne inrichting? Ook dan is pastel een goede optie. Het geeft het minimalistische een wat zachtere look terwijl de rustige basis gewoon intact blijft. In deze interieurs doen gordijnen het natuurlijk heel goed, maar denk ook eens aan aluminium jaloezieën in een pasteltint, brede ecru vouwgordijnen of grote paneelgordijnen. Die laatste kun je ook in verschillende stofsoorten of kleuren laten samenstellen. Dat geeft het geheel een bijzonder effect en kan bovendien heel functioneel zijn door bijvoorbeeld een transparante stof te combineren met een blikdichte stof in het midden van het paneel.


Landelijk of Scandinavisch en pasteltinten

Heeft een landelijk of Scandinavisch interieur jouw voorkeur? Dan spreekt het haast al voor zich dat raamdecoratie in pasteltinten daar prachtig bij staat. Wil je toch een verrassende twist in jouw inrichting? Kies dan voor een combinatie in raamdecoratie, zoals houten jaloezieën met in-betweens in een zachte pasteltint. Of kies rolgordijnen. Die hebben van zichzelf een strakke uitstraling waardoor het in een zachte pastel een opvallend item in huis wordt.

Laat je adviseren over pastels voor jouw raam!

Wat jouw woonstijl ook is en wat voor soort raam je ook hebt, het is dus altijd mogelijk om pastelkleuren voor het raam te hangen. Ben je benieuwd wat mooi staat in jouw interieur? Dan adviseren de stylisten van Deckers Interieur je graag. Maak nu een afspraak en we zien je snel!

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page