top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Sierkussens: de finishing touch van je interieur


The devil is in the details’, ofwel: accenten kunnen je interieur maken of kraken. Met de juiste sierkussens kan je zéker voor het verschil zorgen. Maar hoe kies je het juiste kussentype? Hoeveel sierkussens heb je nodig? Kunnen sierkussens op maat? En spelen vorm en vulling ook een rol?


Sierkussens bij Deckers Interieur

Sierkussens geven je interieur een specifiek accent en dus decoratieve focus. Reden te meer om die zorgvuldig te kiezen. Zeker als je weet dat sierkussens in een veelheid aan vormen, kleuren en stijlen komen. In de regel heb je twee keuzes. Ofwel ga je voor een kussen dat de bestaande stijl volgt en dus versterkt, ofwel voor een contrasterend type dat op die manier een heel andere sfeer in de ruimte creëert – vooral in een sober en neutraal interieur kan een sierkussen een echte blikvanger zijn. Vorm, vulling en volume van het sierkussen De vormkeuze wordt vooral bepaald door de functie. Als het sierkussen vooral rugcomfort moet bieden, dan geniet een vierkant type het voordeel, terwijl een rechthoekig kussen dan weer ideaal is voor de onderrug. Wat vulling betreft: veren voelen zachter aan dan synthetische vezels, die dan weer beter geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Veervulling is trouwens ook duurder. Ten slotte kunnen de afmetingen doorslaggevend zijn: waar vroeger vooral kussens werden gekocht van 40x40 of 50x50 cm, zijn nu eerder exemplaren van 45x45 en 60x60 cm populair – hoewel de oude afmetingen uiteraard nog altijd beschikbaar zijn. Sierkussens: bijkomende selectiecriteria Ook volgende elementen kunnen je keuze beïnvloeden: *de mate van gebruik. Sierkussens die vaak (zullen) gebruikt worden, moeten uit stevig fabricaat zijn gemaakt. *de eventuele combinaties. Ga je voor witte kussens op een witte bank, dan ben je maar beter zeker dat die op termijn niet verdonkeren of verbleken. *de mogelijkheid tot wassen. Kussens met uitneembare vulling zijn gemakkelijker te reinigen.

Deckers Interieur, mag ik je kussen? Voor de juiste sierkussens kan je uiteraard afgaan op je eigen oordeel. Maar een interieurarchitect of binnenhuisarchitect met een neus voor combinaties kan een heuse meerwaarde vormen. Kom daarom zeker eens langs bij Deckers Interieur in Overpelt.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page