top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Gordijnen kiezen: tips en tricks


De tijd dat gordijnen en vouwgordijnen alleen gekozen in functie van … , ligt ver achter ons. Vandaag vormen ze een belangrijk interieurelement. Bij de keuze van je gordijnen op maat houd je dan ook beter rekening met enkele belangrijke richtlijnen.


Overgordijnen op maat Luxaflex

Wat je steeds in je achterhoofd moet houden, is dat gordijnen de ruimte mee aankleden en op die manier de sfeer, uitstraling en stijl in aanzienlijke mate helpen bepalen. Neem dus zeker de tijd om het juiste type van stof te vinden. De juiste gordijnen De functie van de gordijnen blijft het belangrijkste criterium. Stel jezelf dus de vraag wat het gordijn in de eerste plaats moet doen: • de kamer verduisteren? • geluid dempen? • warmte binnenhouden? • de ruimte opsplitsen? Op basis van het antwoord op die vraag kan je al veel gerichter gaan zoeken. Zo zijn overgordijnen specifiek bedoeld om een ruimte te verduisteren, terwijl vitrages gewoon het daglicht temperen. En hoe dikker de gordijnen, hoe meer ze isoleren, maar ook hoe zwaarder ze de doelruimte maken. Alle gordijnen, glasgordijnen en vouwgordijnen zijn bij Deckers Interieur op maat voor u te maken. Gordijnstof en -constructie Er zijn nog andere factoren. Welk gordijnmateriaal voor je raamdecoratie verkies je bijvoorbeeld? Elke stof zal in belangrijke mate de look en feel bepalen:

- velours heeft een warme en zachte uitstraling - organza, zijde en linnen stoffen ogen exclusief - katoenen, viscose en satijngordijnen hebben een specifiek karakter - Jacquardgordijnen geven met hun prachtige ingeweven motieven een merkbare meerwaarde aan de ruimte En dan zijn er nog effen stoffen, geprinte stoffen, kinderkamerstoffen … Ook de voering speelt een belangrijke rol: die beschermt je gordijnstof tegen verkleuring, zorgt voor de demping van het geluid, isoleert en verduistert. Molton, isolerende voering, verduisterende voering, brandwerende voering – het kan allemaal. Eenmaal type, materiaal en functie bepaald, kan je je persoonlijke smaak laten primeren. Maar waar je voorkeur ook naar uitgaat (landelijk, modern, romantisch … ), bij de keuze van de juiste gordijnen moet je zéker rekening houden met deze drie elementen: de kleur van je muren, de kleur van je vloer en de stijl en kleur van de losse elementen in je interieur (zetels, stoelen, tafel …). Harmonie is hier het sleutelwoord, en daar kan professioneel advies absoluut bij van pas komen. Deckers Interieur: jouw gordijnspecialist Wij zijn thuis in alles wat met interieur en decoratie te maken heeft. Hier kies je gordijnen op maat die je bovendien tot in de kleinste details afstemt op je wensen. Je kan ze ook personaliseren met onze gordijnhoofden op maat (ringen, verschillende soorten gestikte plooien, lussen- en strijklinten … ). Je favoriete afwerking wordt vervolgens in ons eigen atelier gerealiseerd. Contacteer ons gerust of bezoek onze showroom om inspiratie op te doen.


633 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page