top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Bespaar energie met isolerende raamdecoratie


Toegegeven, het zal niet in het klimaatakkoord van Parijs genoemd worden. Maar met de juiste raamdecoratie kun je echt energie besparen. Dat is fijn voor het klimaat, maar ook zeker voor jouw portemonnee! Want natuurlijk laat je de ramen niet open als de kachel brandt. En gaat de verwarming laag als je de deur uitgaat. Maar dat je met isolerende raamdecoratie ook de energierekening kunt verlagen, daar wordt niet altijd aan gedacht.


Enkel glas + isolerende raamdecoratie = dubbel glas

Niet veel mensen denken aan gordijnen als ze zoeken naar manieren om zuiniger met energie om te gaan. Terwijl tot maar liefst 50% van de warmte uit huis via de ramen verdwijnt. Dubbelglas of HR-glas is dan belangrijk om die warmte binnen te houden. Maar wist je dat enkel glas gecombineerd met goede isolerende raamdecoratie beter isoleert dan dubbel glas? Kun of wil je dus niet meteen alle ramen in jouw huis vervangen door dubbelglas, dan kun je toch een energiebesparing bereiken door te kiezen voor goede raambekleding.

Energiebesparing tot 25% met Duette®Shades

Verschillende gordijnen en raamdecoratie houden de warmte in huis vast, zoals Duette®Shades. Die raamdecoratie heeft een honingraatstructuur waardoor er een stilstaande luchtlaag in ontstaat. Die luchtlaag houdt de warmte binnen wat tot een energiebesparing van maar liefst 25% kan leiden.


Gevoerde gordijnen

Ook gevoerde gordijnen zijn een stuk energiezuiniger dan niet-gevoerde gordijnen. Een bijkomend voordeel van gevoerde gordijnen is ook dat ze geluiddempend zijn én veel royaler vallen. Met voering wordt de uitstraling dus rijker, maar de energierekening lager!

Geen verwarming achter de gordijnen

En hangen de gordijnen tot op de vloer? Heel mooi, maar niet zo handig als daarachter de verwarming schuilgaat. De warmte blijft dan namelijk achter de gordijnen waardoor het binnen niet behaaglijk zal gaan aanvoelen. Beter is het dan om de raamdecoratie tot op de verwarming te laten vallen, zodat de warmte volop naar binnen kan gaan en niet verdwijnt.

Besparen op de energierekening en minder CO2-uitstoot

Overigens is het wel slim om de gordijnen te sluiten zodra het buiten donker wordt. Dat is niet alleen gezellig en sfeervol, het houdt ook onaangename tocht tegen en zorgt voor een behaaglijk gevoel. Bovendien zorgt het voor een flinke kostenbesparing op de energierekening. In een vrijstaand huis met enkel glas kan dit 270 m3 besparen, dat is maar liefst € 180,00 op jaarbasis. En dat daarnaast ook minder CO2 wordt uitgestoten is een heel prettige bijkomstigheid, toch?

Kom snel kijken naar mooie én energiebesparende raamdecoratie bij de vakman

Raamdecoratie kan dus wel degelijk voor een fikse besparing op de energierekening zorgen terwijl het ook nog zorgt voor meer wooncomfort en meer sfeer in huis. Een klassieke win-winsituatie zullen we maar zeggen. Benieuwd welke vormen van raamdecoratie zowel financieel als visueel aantrekkelijk zijn? Kom ze dan snel bekijken bij Deckers Interieur in Pelt.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page