top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Ladderkoord en/of ladderband?


Kies jij voor ladderband bij je jaloezieën of hou je het bij het ladderkoord? Je vraagt je misschien af of het iets uitmaakt, en dat doet het zeker wel. De keuze is bepalend voor onder meer de mate van lichtdoorlating maar vooral voor de uitstraling van de jaloezieën op jouw interieur. De keus is dus toch echt belangrijk. En wij vertellen je hier wat de verschillen en voordelen van beide varianten zijn.


Bediening van jaloezieën

Zowel de ladderband als het ladderkoord houdt de lamellen van de jaloezieën op hun plek. Ze voorkomen dat de lamellen doorhangen en vormen de bediening ervan. Openen, dichtdoen of de lamellen kantelen? Je doet dat allemaal met dat koordje of die band.

Dunne koordjes

Wat het verschil dan is? De ladderkoorden zijn de dunne koordjes die je voor en achter de lamellen ziet. Ze lopen van boven naar beneden. Het zijn dunne koordjes die zo min mogelijk moeten opvallen. Deze koordjes zijn standaard bij de jaloezieën.

Brede banden

De ladderbanden zijn brede banden die ook voor en achter de lamellen te zien zijn en van boven tot beneden doorlopen. Deze brede banden mogen juist wel opvallen; ze maken de jaloezieën wat stoerder en robuuster of kunnen het een meer landelijk effect geven. Ladderband is een extra optie.

Ladderbanden; in veel kleuren mogelijk

Het leuke van de ladderbanden is dat je ze in allerlei kleuren kunt laten uitvoeren. Vaak zijn ze in een kleur die wegvalt tegen de lamellen, dan vallen ze niet zo heel erg op maar zijn nog wel bepalend in de uitstraling van de jaloezieën. Maar ook kun je ervoor kiezen om de ladderband in een contrasterende kleur te laten uitvoeren. Een houten jaloezie in natureltint met witte ladderband bijvoorbeeld, een whitewashed jaloezie met grijze ladderband en wat dacht je van witte jaloezieën met een roze ladderband voor een meisjeskamer?

Voordeel van de ladderband

Een ladderband heeft ook een voordeel ten opzichte van het ladderkoord. Het dekt immers de gaatjes in de lamellen af waardoorheen het smalle koordje loopt. Dat zijn geen grote gaten, maar allemaal samen laten ze toch licht door. Een ladderband houdt dat licht veel meer tegen dan een koord. Wil je juist iets dat niet opvalt, dan is dat het absolute voordeel van het ladderkoord natuurlijk!

Brede jaloezieën vs. de smallere lamellen

De ladderband is mogelijk bij de bredere jaloezieën. Het ladderkoord kan bij elke lamelbreedte. De ladderband zelf is verkrijgbaar in 10, 25 en 38 mm breed. De jaloezieën zelf zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, aluminium en pvc. Bij al die materialen zijn zowel de ladderbanden als –koorden mogelijk.

Meer weten over jaloezieën met een ladderband of ladderkoord?

Benieuwd hoe zo’n jaloezie met ladderband er in het echt uitziet? Of welke variant het mooist staat bij jouw woonstijl? Laat je dan adviseren door onze adviseur bij Deckers Interieur. Maak een afspraak en we zien je snel in onze winkel.

1.257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page