top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Trend gespot: origamibehang in je interieur


Je zag het waarschijnlijk al op Instagram of Pinterest: de ‘revival’ van origami. Intussen heeft de Japanse vouwtechniek zijn weg gevonden naar je interieur met gevouwen kaders en lampenkappen. Wij hebben vooral een zwak voor de collectie van Paper Craft van Hookedonwalls: het perfecte huwelijk tussen origami ... en behangpapier.

Origami vereist heel wat geduld en kunde. Dankzij de collectie Paper Craft van HOOKEDONWALLS kan je van deze papierkunst genieten op je muur zonder al het technische werk. De collectie van Arte (het moederbedrijf van Hookedonwalls) brengt een ode aan de vouwkunst aan de hand van zes unieke dessins: Blocks, Crinkle, Fan, Flow, Fold en Pieces. In wat volgt, leggen we je kort de verschillen uit tussen de verschillende dessins.

Goed om te weten: aangezien alle collecties op een gladde vliesondergrond zijn geprint, krijg je steeds een hyperrealistisch papiereffect. De dessins op dit vliesbehang zijn zowel in frisse kleuren (zoals roze, geel, oranje en blauw) als neutralere kleuren beschikbaar (zoals grijs, beige en wit). Ontdek ze allemaal!

Blocks


Arte hookedonwalls behang in living

Fan van het kubisme? Blocks geeft een klassieke print extra diepgang door reliëf en schaduw te suggereren. Dit dessin is ruim toepasbaar in elke interieurstijl, omdat het tegelijkertijd strak en speciaal is.

Crinkle


Arte Hookedonwalls accentmuur

Met zijn willekeurige kreuken is Crinkle wellicht het meest onvoorspelbare dessin uit de reeks. Toch zit er een zeker evenwicht in het patroon, dat doet denken aan de natuurlijke stoere structuur van rotsen.

Fan


Sofa voor Arte accent bij Deckers Interieur

Deze weelderige print laat een frisse wind door je interieur waaien. De eindeloze reeks waaiers creëert een volumineus effect en brengt een bijzondere, ietwat oosterse sfeer in je interieur

Flow


Purper behangpapier voor salon

Het Flow behang werkt rustgevend dankzij het zachte, ietwat onregelmatige lijnenspel. De gesimuleerde kreuken zorgen daarenboven voor een natuurlijk golvend effect. Van een afstandje lijkt het zelfs of de muur een zachte voering heeft gekregen.

Fold


Geel Hookedonwalls behangpapier

Het gracieuze patroon van Fold lijkt uit een andere dimensie te komen. Het dessin ziet er indrukwekkend uit en illustreert een complex vouwproces. Kortom: een waar schouwspel aan je muur!

Pieces


Accent behangpapier bij Deckers

Het strakke ruitenpatroon van Pieces verwijst op een subtiele manier naar origami. Het dessin kreeg zachte kleurnuances, die het patroon diepte geven en voor een dynamisch effect zorgen.

Meer weten?

Kom gerust eens langs in onze showroom of ontdek ons aanbod van behangpapier. U kan ons ook altijd contacteren!


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page