top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Welke kleur in je kinderkamer?


Als je de kinderkamer schildert, wil je twee dingen: dat je kind zich thuis voelt in zijn kamer én dat jij niet om de haverklap een nieuwe kleurencombinatie moet voorzien. Daarom stellen we je graag vijf kleurencombinaties voor die de tand des tijds makkelijk doorstaan. Ready, set, schilderen maar!

1. Scandinavisch wit De kleur wit is niet alleen tijdloos, maar frist elke ruimte instant op. Je hoeft niet perse voor witter dan wit te gaan (RAL 9010), maar kunt gerust voor een afgeleide kiezen zoals crèmewit (RAL 9001), gelig ivoor (RAL 1015) of grijzig papyruswit (RAL 9018). Combineert mooi met warme, natuurlijke materialen zoals een houten bed, een rieten stoel en een knus schapenvelletje.

2. Grijs, grijzer, grijst

Ook de kleur grijs is een goed idee in een kinderkamer. De kleur oogt dynamisch als je verschillende tinten combineert, bijvoorbeeld in een tof geometrisch patroon op de muur. Grijs combineert goed met witte meubelen. Wie graag een extra accentkleur wil, zit dan weer goed bij geel. Grijs en geel is namelijk een originele, genderneutrale kleurencombinatie die kinderen niet snel beu geraken.

3. Jungle Book groen

De ‘urban jungle trend’ heeft zijn weg ook gevonden naar je kinderkamer. En dat is geen wonder, want groen is een opgewekte kleur die wonderwel combineert. Niet alleen met andere kleuren (zoals blauw en roze) maar ook - en vooral! - met andere groentinten. Patinagroen, smaragdgroen, loofgroen, olijfgroen, blauwgroen? Zoveel keuze, zoveel mogelijkheden!

4. Geen roze, maar rood


Vroeger kregen jongens een blauwe kamer en meisjes een roze kamer. Mede omdat beide kleuren rust uitstralen. Vandaag kiezen we liever voor genderneutrale combinaties zoals blauw mét rood. Terwijl blauw nog steeds rust uitstraalt, zorgt een likje rood voor een vleugje energie. Voorzie dat likje rood op een accentmuur, een meubel of een accessoire.

Pastelblauw, pastelroze, pastelgroen en pastelgeel kunnen verrassend modern ogen. Zéker in combinatie met wit of taupe. Heb je schrik dat pastel binnen enkele jaren ‘uit’ is? Schilder dan niet je muren in pastel, maar voorzie je laden, kasten en deuren van een likje pastel.

Tip: kleur gekozen? Ga voor een duurzame verf zoals Levis Atelier die tegen een stootje kan, zoals een afwasbare verf die bestand is tegen vuile handjes, geklieder en gekladder.

181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page