top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Kies voor Duette Shades bij een ronding in je raam


Een rond raam? Of een gebogen raam? Het is heel mooi en komt voor bij oude huizen maar ook steeds vaker weer bij nieuwe woningen. En toch lijkt zo’n raam met een aparte vorm niet zo handig. Want wat voor raambekleding hang je daar nu voor? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel; de Duette®Shades van Deckers Interieur!


Luxe, elegante raamdecoratie

De Duette®Shades zijn heel luxe raamdecoratie. Het lijkt nog het meest op een plisségordijn maar dan met een bijzondere honingraatstructuur. Hierdoor zijn ze warmte besparend, ze besparen tot wel 25% op de energierekening!, en filteren het binnenvallende licht subtiel maar heel effectief. Maar vooral tonen ze heel elegant. En dat maakt ze heel geschikt voor ramen met afwijkende vormen die van zichzelf ook al een mooie uitstraling hebben. Dat, en de technische mogelijkheden natuurlijk.

Rond raam

Want een rond raam vraagt wat extra vernuft. Een gewone set jaloezieën of standaard gordijnen kunnen daar niet mooi en passend voor gehangen worden. Ze bedekken direct teveel muur of ze hangen recht naar beneden in plaats van dat ze de lijnen van het raam volgen.

Techniek van de Duette®Shades

Dat de Duette®Shades dit soort aparte ramen kan bedekken, komt door de techniek van deze raamdecoratie. Ze lijken nog het meest op een Chinese waaier die je in de rondte uitvouwt. En eigenlijk doe je dat ook met de Duette®Shades. Of het raam nu helemaal rond is, een halve ronding heeft of een kwart rond is, dit soort gordijn vouwt net zo ver of net zo weinig open als nodig is. En bedekt dus het raam zodat het precies past.

Schuin raam of rond van dak naar grond?

Loopt het raam echter schuin of met een ronding van het dak naar de grond? Ook dan zijn de Duette®Shades de oplossing. Ze lopen namelijk via koorden die mooi weggewerkt zijn maar waarmee de gordijnen wel strak in een ronde of horizontale vorm geplaatst kunnen worden zonder dat de stof gaat hangen.


Advies van de specialist voor bijzondere ramen in jouw huis of kantoor

Bij Deckers Interieur vind je zo’n specialist. Iemand die met je meedenkt hoe je jouw ruimte het best en mooist kunt voorzien van passende raamdecoratie. In een stijl die past bij jouw interieur maar die ook geschikt is voor de raamvormen die er zijn. Maar ook specialisten die weten hoe ze het moeten inmeten, maken en monteren. Want het is leuk als er in theorie iets moois bedacht wordt, maar het moet ook mooi voor het raam komen! En dat regelen wij, ook dus bij raamvormen die misschien lastig lijken. Zoals ramen met een ronding.

Weten wat past in jouw raam met ronding?

Wil je ook advies en hulp bij het vinden en plaatsen van raamdecoratie voor een raam met een ronding? Dan kom je langs in onze winkel te Pelt voor een persoonlijk advies en deskundige hulp. Een afspraak daarvoor is snel gemaakt!

277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page