top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Geef je interieur een authentieke uitstraling met krijtverf


Ondanks er toch wat misvattingen bestaan over krijtverf en deze vaak verward wordt met kalkverf of whitewash, wordt het steeds meer gebruikt om muren en meubels op te frissen en een authentieke uitstraling te geven.

krijtverf slaapkamer accentmuur

Krijtverf? Levis Atelier Krijtverf is een verf op waterbasis met een prima dekkend vermogen. Logischerwijs bevat deze verf meer krijt maar is het ook hoger gepigmenteerd dan gewone verf. Dit zorgt voor diepe kleuren en een prachtig mat effect. Omdat krijtverf snel droogt, kun je snel werken. Door de iets dikkere consistentie vloeit de verf niet vlug uit zoals bij een lakverf. Daardoor zijn de kwaststrepen wat meer zichtbaar. Samen met de poederachtige uitstraling, zorgt dit voor een subtiel, authentiek effect die een rustige en natuurlijke sfeer geeft aan je ruimte. Dit maakt dat krijtverf uitermate geschikt is voor de meest uiteenlopende verftechnieken op meubels en accessoires. Omdat krijtverf ademend en dus vochtregulerend is, heeft het een gunstig effect op het binnenklimaat waardoor het dus ook perfect geschikt is voor het gebruik op muren. Is schuren noodzakelijk? Meubels kaal schuren is niet nodig. Goed ontvetten en even de glans eraf schuren is meestal voldoende. Oude waslagen of slechte, beschadigde verflagen moet je wel onder handen nemen. Tip: wij raden aan om altijd eerst een primer aan te brengen wanneer je krijtverf gebruikt in je interieur. Dit zorgt voor een extra lange levensduur. Kom zeker langs in onze verfwinkel voor alle informatie rond krijtverf.

Het aanbrengen van krijtverf Voor een authentiek effect gebruik je een kwast. Op een muur kan je krijtverf aanbrengen met een blokkwast of met een latexroller. Krijtverf geeft meestal een licht streperig effect want de verf droogt snel en vloeit niet erg uit. Wil je een gladde afwerking, gebruik dan een goede synthetische kwast. Breng de verf niet te dik aan, verdeel vlot over het oppervlak en strijk uit in één richting. Strijk direct na met de punten van de kwast. Maar blijf niet te lang smeren. Geef je de voorkeur aan een roller (bij grote oppervlaktes)? Verdeel de verf dan met een rollertje en strijk dan direct na met de punten van een kwast. Wat met de afwerking? Alles wat niet te lijden heeft, zoals wanden, plafonds en kasten, zou je onbewerkt kunnen laten. Maar veelgebruikte zaken zoals een tafel of keukenkast kun je beter afwerken met een extra mat vernis op waterbasis of met een boenwas. Ook de kleur speelt een rol. Op sommige kleuren zie je namelijk vlugger vlekken.

De Levis Atelier krijtverf onderscheidt zich van andere krijtverven door haar schrobklasse 1. Dit betekent dat dit een zeer goed afwasbare muurverf is. In onze showroom te Overpelt (Limburg) kan u het resultaat van deze verf komen bewonderen. Geschikt voor buiten? Krijtverf is niet specifiek ontwikkeld voor buitengebruik. Wij raden dan ook aan om krijtverf enkel in je interieur (binnen) te gebruiken voor een optimale kwaliteit. Meer weten? U kan Deckers Interieur altijd vrijblijvend contacteren of onze showroom bezoeken. Ook op vlak van kleuradviezen kunnen wij u perfect te woord staan.

454 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page