top of page
  • Foto van schrijverDeckers

Behang-rijke keuzes


Met behangpapier kan je makkelijk kleuren en figuren aanbrengen aan je muren. Het geeft je alle mogelijkheden om ruimtes een extra persoonlijke tint te geven. Daarnaast kent behang een ruim aanbod aan soorten en uitvoeringen.

Scandinavisch behang Deckers Interieur

Neem om te beginnen de keuzevrijheid die behang belooft. Het aanbod in reliëfpatronen, kleuren, motieven, stijlen en texturen is namelijk zo groot dat je 100 procent zeker iets vindt dat bij de ruimte past. Modern, klassiek, vintage of retro behang? Uitvoering in glasvezel, vinyl of vlies? Allemaal perfect mogelijk. Behangpapier van Arte en Eijffinger bij Deckers Interieur is hierbij een goede keuze. Tegenwoordig is er ook fotobehang, waarbij je persoonlijke of artistieke beelden uploadt en in het papier laat integreren, zo kan je zelfs voor een heel eigenzinnige invulling gaan. Wij kunnen dit volledig op maat voor u maken. Contacteer ons hier gerust voor! Behang in de kamer

Maar wélk type behang moet je precies kiezen? Dat hangt in de eerste plaats af van de doelruimte. Meer bepaald: *de functie en ‘bewoners’ van de ruimte. Een speelkamer vraagt bijvoorbeeld veel speelser en steviger behang dan een keuken, of een slaapkamer voor volwassenen.

*de lichtinval . Een donkere kamer rijmt niet goed met donker behang, want dat maakt het geheel alleen maar somberder.

* het materiaal en de kleur van de vloer en de elementen in de ruimte (zetels, tafel, stoelen, designobjecten … ), gekoppeld aan de gewenste uitstraling. Het behang moet hier naadloos op aansluiten en de sfeer versterken.

*de grootte van de ruimte. Als je weet dat donkere kleuren kleiner maken, kies je in een bescheiden kamer beter geen zware tinten.

Materiaal behangpapier Als je eenmaal het juiste behang voor de doelruimte hebt geselecteerd, kan je gaan kijken naar factoren als prijs, materiaal en kwaliteit. En ook hier is er sprake van keuzeweelde. Zo wordt behang vandaag uitgevoerd in onder meer: - vlies (gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen) - raufhauser (twee lagen behangpapier met daartussen geperste houtvezels) - vinyl (heel duurzaam en dus geschikt voor ‘veeleisende’ ruimtes als bad- of speelkamer) - textiel (behang op basis van wol, katoen, linnen, zijde … ) - glasvezel Daarnaast kan je kijken naar andere eigenschappen zoals afwasbaar, overschilderen en al dan niet gemakkelijk te verwijderen behangpapier. Advies voor je inrichting? Ben je van plan om te behangen? Onze experten staan je graag bij met raad en daad. Ga zeker langs bij Deckers Interieur of contacteer ons, wij helpen je graag verder!


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page