top of page
  • Foto van schrijverDeckers

5 slimme gordijntipsJe wil een ruimte gezelliger of net groter, hoger en / of breder laten lijken? Met de juiste gordijnen verricht je wonderen in 1, 2, 3. We zetten enkele tips op een rij, zodat jij straks makkelijk kunt kiezen als je bij Deckers Interieur gaat aankloppen voor de perfecte raamdecoratie op maat.

Tip 1: The bigger, the better


Grote gordijnen in living Deckers

Jij wil je ruimte optisch vergroten? Kies voor lichte gordijnen in een effen kleur, bijvoorbeeld beige, bruin of grijs. Probeer drukke patronen te vermijden, aangezien deze er juist voor zorgen dat een kamer er kleiner lijkt dan ‘ie werkelijk is. Als je geen effen gordijnen wil, kies je in dit geval beter voor een groter patroon. Bijkomende tip: zijn de ramen in je woning vrij klein? Je kunt het raam hoger laten lijken door de gordijnen aan het plafond te hangen (en niet aan rails onder een bak tegen het plafond) en deze vervolgens tot op de grond door te laten lopen. Op die manier benadrukken de gordijnen de hoogte van je kamer van top tot teen, waardoor je kamer niet alleen hoger maar ook groter lijkt. Goed om te weten: als je kamer hoger is dan drie meter, is het verstandig om voor een dubbele plooi te kiezen, anders is er geen plooivorming meer over aan de onderkant. Vraag raad aan je interieurarchitect i.v.m. de verschillende ophangmogelijkheden.

Tip 2: Breed, breder, breedst


Als jij je ramen niet hoger maar net breder wil laten lijken, hang jij je gordijnen best net iets verder dan je raam. Doe dit aan de beide zijden van je raam, aangezien de zijkanten hierdoor als het ware ‘wegvallen’ voor het zicht. Ook met een horizontaal patroon - zoals lijnen, strepen of banen - kun je hetzelfde effect beogen.

Tip 3: Slimme strepen


Over lijnen, strepen en banen gesproken: dit is het uitgelezen patroon om ook rust en extra ruimte in je favoriete kamers te creeëren. Horizontale strepen zorgen voor extra breedte en verticale strepen voor extra hoogte (zie tip 1). Nog een tip: bij Deckers Interieur kun je kiezen voor strepen in verschillende stijlen, kleuren en tinten. Klassiek, retro, modern of supermodern: we hebben gordijnen met diverse strepencombinaties!

Tip 4: (Nog) meer rust


Stem de kleuren van je gordijnen af op de kleuren van je meubelen en / of ga voor kleuren met een natuurlijke look & feel zoals tinten wit, grijs, bruin, groen, blauw of pastel. Goed om te weten: Kobe heeft stoffen voor je gordijnen én je meubelen, zodat je beide ineens op elkaar kunt afstemmen.

Tip 5: Zuidgerichte kamer?

Pas op met natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Ze verkleuren snel in (zon)licht. Wil je toch zo’n stof? Zorg dan voor een goede voering. Of kies voor de linnen- en katoenlooks met hoge lichtechtheid. Ontdek bij ons gordijn- en stoffentrends van het moment.

Meer weten?

Kom gerust sfeer opsnuiven in onze showroom te Overpelt. Aarzel ook niet om ons te contacteren in geval van vragen omtrent gordijnen of alles wat uw interieur betreft!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page